آشنایی با تفاوت کامپوننت و کواکسیال به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین بلندگو را با توجه به اولویت های مورد نظر خود تهیه کنید. نوع بلندگو تأثیر بسیار زیادی در کیفیت صدا و موسیقی که به گوشمان می رسد، دارد. به همین دلیل باید با انواع بلندگو و معایب و مزایای هر یک از آن ها آشنا شویم تا بتوانیم انتخاب مناسبی داشته باشیم.
در این نوشته به بیان و بررسی ویژگی های باند کواکسیال و باند کامپوننت خواهیم پرداخت. همچنین معایب و مزایای هر یک از این باندها را بیان خواهیم کرد.
بلندگوی کامپوننت بخرم یا کواکسیال؟!
خریدن بلندگوی کامپوننت یا کواکسیال بستگی به نیاز شنونده و هدف استفاده دارد. در ادامه برای بررسی تفاوت کامپوننت و کواکسیال به بیان ویژگی های هر کدام می پردازیم:
ویژگی های بلندگوی کامپوننت:
از چندین قطعه تشکیل شده است که شامل ووفر، توییتر و کراس اوور می شود. این قطعات به طور جداگانه قابل تعویض هستند و این امکان را به شما می دهد تا صدای مورد نظر خود را با توجه به سلیقه خود تنظیم کنید.
برای حرفه ای ترین سیستم های صوتی و استفاده در سالن های کنسرت استفاده می شوند.
صدایی با کیفیت و واضح تر از بلندگوی کواکسیال دارند. تفاوت بین ووفر و توییتر در این نوع بلندگو بیشتر مشهود است و برای شنیدن صداهای جزئی و جالب تر بسیار مناسب هستند.
باند کواکسیال چیست:
در این نوع بلندگو، ووفر و توییتر در یک جا قرار دارند و به صورت یکپارچه عمل می کنند. بنابراین، صدایی همگن و یکنواخت تر به گوش می رسد.
برای سیستم های صوتی خانگی و خودروها استفاده می شوند.
از قیمت پایین تری نسبت به بلندگوی کامپوننت برخوردارند.
به طور کلی، اگر برای یک سیستم خانگی یا خودرو، به دنبال بلندگوی با کیفیت و با کمترین هزینه هستید، کواکسیال باند مناسب است. اما اگر به دنبال صدایی با کیفیت و حرفه ای هستید که قابل تنظیم باشد، بلندگوی کامپوننت را پیشنهاد میکنیم.
معرفی باند کامپوننت
برای بیان تفاوت کامپوننت و باند کواکسیال ابتدا به معرفی باند کامپوننت می پردازیم. باند کامپوننت یک نوع باند صوتی است که شامل چندین قطعه جداگانه می شود و هر قطعه برای پخش فرکانس خاصی طراحی شده است. این قطعات شامل یک جفت کراس اوور، ووفر، توییتر و در بعضی موارد میان فرکانس (Midrange) و ساب ووفر (Subwoofer) هستند. کراس اوور صداهایی را که دریافت می کند با توجه به میزان فرکانس آن ها تقسیم می کند.
ووفر (Woofer): ووفر قطعه ای است که برای پخش فرکانس های پایین، معمولاً در محدوده 20Hz تا 2kHz طراحی شده است. این بخش از باند کامپوننت مسئول پخش صداهای بم (Bass) و کم (Low) است.
توییتر (Tweeter): باند توییتر قطعه ای است که برای پخش فرکانس های بالا، معمولاً در محدوده 2kHz تا 20kHz طراحی شده است. این بخش از باند کامپوننت مسئول پخش صداهای تیز (Treble) و بلند (High) است.
میان فرکانس (Midrange): میانفرکانس قطعه ای است که برای پخش فرکانس های وسط و معمولاً در محدوده 300Hz تا 5kHz طراحی شده است. این بخش از باند کامپوننت مسئول پخش صداهای میانی (Mid) است.
سابووفر (Subwoofer): ساب ووفر قطعه ای است که برای پخش فرکانس های پایین تر از ووفر، معمولاً در محدوده 20Hz تا 200Hz طراحی شده است. این بخش از باند کامپوننت مسئول پخش صداهای بم قوی (Deep Bass) است.
باند کامپوننت به دلیل قابلیت تعویض قطعات و تنظیم صدای مورد نظر، برای استفاده در سیستم های صوتی خانگی و خودرو پرکاربرد است.
معرفی باند های کواکسیال
با معرفی باندهای کواکسیال و مقایسه آن ها با باندهای کامپوننت می توانید به راحتی به تفاوت کامپوننت و کواکسیال پی ببرید. باند کواکسیال یا هم محور یک نوع باند صوتی است که ووفر و توییتر در یک جا قرار دارند و به صورت یکپارچه عمل می کنند. باندهای کواکسیال دارای ویژگی های زیر هستند:
طراحی یکپارچه: باند کواکسیال دارای ووفر و توییتر در یک جا هستند که باعث می شود باند به صورت یکپارچه عمل کند و نیازی به تنظیم جداگانه برای هر قطعه نباشد.
پخش صدای متعادل: باند کواکسیال به دلیل قرار گرفتن ووفر و توییتر در یک جا، دارای پخش صدای متعادل و همگن است و همچنین از تداخل بین قطعات جلوگیری می کند.
فضای کمتر: باند کواکسیال به دلیل طراحی یکپارچه، نسبت به باندهای کامپوننت فضای کمتری را اشغال می کند.
قیمت مناسب: باند کواکسیال نسبت به باندهای کامپوننت، قیمت مناسب تری دارد و برای کسانی که به دنبال یک سیستم صوتی با کیفیت هستند اما بودجه محدودی دارند، گزینه ی خوبی است.
مزایا و معایب کامپوننت به نسبت کواکسیال
هر دو باند کامپوننت و کواکسیال مزایا و معایب خود را دارند. توجه به تفاوت کامپوننت و کواکسیال و معایب و مزایای هر یک از آن ها در هنگام انتخاب و خرید سیستم صوتی اهمیت زیادی دارد. در زیر به بیان برخی از مزایا و معایب هر دو باند می پردازیم:
مزایا و معایب کواکسیال
مزایا:
طراحی یکپارچه و نصب آسان و سریع
پخش صدای متعادل و همگن در تمام محدوده های فرکانسی
قیمت مناسب تر نسبت به باند کامپوننت
نیاز به فضای کمتر برای نصب
معایب:
کیفیت صدای کمتر در مقایسه با باند کامپوننت
عدم امکان تنظیم جداگانه برای هر قطعه از باند
عدم امکان جایگزینی قطعات و ارتقاء با قطعات با کیفیت بالاتر
مزایا و معایب کامپوننت
مزایا کامپوننت:
پخش صدای دقیق و با جزئیات بیشتر در محدوده های فرکانسی مختلف
امکان تنظیم جداگانه برای هر قطعه از باند، برای بهترین تعادل صدا
قابلیت جایگزینی قطعات و ارتقاء با قطعات با کیفیت بالاتر
پخش صدای با کیفیت بالا، مناسب برای استفاده در سیستم های صوتی حرفه ای
معایب کامپوننت:
نیاز به تنظیمات و نصب حرفه ای
قیمت بالاتر در مقایسه با باند کواکسیال
نیاز به فضای بیشتر برای نصب
با توجه به تفاوت کامپوننت و کواکسیال و مزایا و معایب هریک از آن ها، بهتر است انتخاب بین این دو با توجه به نیاز هر فرد و کاربرد مورد نظرش باشد. در صورتی که به دنبال نصب ساده، نگهداری آسان و قیمت مناسب هستید، باند کواکسیال گزینه ی مناسبی است. اما در صورتی که به دنبال بالاترین کیفیت صدا و امکان تنظیم جداگانه برای هر قطعه هستید، باند کامپوننت بهترین گزینه است. همچنین اگر قصد ارتقاء قطعات را دارید، باند کامپوننت به دلیل امکان تعویض قطعات، گزینه ی مناسب تری می باشد. شما می توانید انواعی از بهترین بلندگو های کامپوننت و کواکسیال را در فروشگاه پایونیر مشاهده نمایید و نسبت به خرید آنها اقدام نمایید. نمایندگی پایونیر، این تضمین را به شما می دهد تا کالای خریداری شده توسط شما از ضمانت سلامت و اصالات برخوردار باشد.